Asortarea perdelelor cu parchetul din living

Dupa o zi stresanta la locul de munca, nu alergam direct spre dormitor. Desi uneori nici nu avem puterea de a ne opri la bucatarie, unde sa ciugulim macar ceva, un loc tot nu il ratam: living-ul. Aici poposim inainte de a ne retrage in pijamale si a ne inchide in dormitor. Tot aici este si locul in care ne invitam oaspetii, unde stam si socializam cu ei, la diferitele evenimente pe care le organizam ca si gazde. Astfel, pentru ca e lesne de observat faptul ca, din toata locuinta noastra, living-ul este cel mai des accesat loc, trebuie sa ne concentram asupra lui si sa incercam sa il evidentiem cat mai frumos, intr-o asemena maniera incat atat noi, cat si persoanele care ne viziteaza sa fim cu totii satisfacuti de timpul de calitate petrecut in aceasta incapere a casei noastre.

Pentru inceput, pana ajungem sa strangem intreaga suma de bani aferenta reorganizarii totale a living-ului nostru, puterm incepe cu noi perdele pentru living. Acestea trebuie atent alese, tocmai pentru a nu crea o disproportie vadita in comparatie cu restul elementelor cromatice ale incaperii. Astfel, indicat ar fi sa tinem cont de o eventuala culoare parchet living atunci cand alegem si o culoare perdele sufragerie.

Contrastul dintre perdele si parchet in living nu trebuie sa fie unul deranjant pentru ochiul liber, din contra, el trebuie sa fie unul subtil, care sa fie agreat de persoanele de toate varstele, in functie de activitatea ce urmeaza a se desfasura in sufrageria familiei. Totusi, daca doriti cu orice pret sa impresionati, sa facti o prezentare memorabila a casei, incercati sa adaptati perdele stridente in living, insa fiti foarte atenti, caci culorile puternice, chiar neon, sunt aproape imposibil de asortat cu parchetul din living, motiv pentru care majoritatea dintre noi ne ferim sa indraznim prea mult acolo unde nu se intrevede vreo utilitate practica.

In plus, perdelele trebuie sa se asorteze cu parchetul din living, dar si cu mobilierul din aceasta camera. Asa cum la alegerea mobilierului tinem cont de parchet si invers, tot asa, perdelelele din sufragerie trebuie achizitionate in asa fel incat sa se incadreze in cromatica generala a living-ului, sa nu apara diferentieri prea mari, chiar daca se accepta si mai multe tonuri de culoare.
Adeptii stilului minimalist, pe langa perdelele clasice, albe, prefera perdele rosii pentru living sau chiar perdele negre pentru living, atunci cand covorul ori parchetul fie sunt de aceeasi culoare, fie una contrastanta. In rest, oamenii obisnuiti, care inca nu isi au bine definite gusturile in materie de stiluri de decoratiuni interioare, aleg tonuri neutre, in general de bej si maro la pachet, stiind din proprie experienta ca o perdea galbena pentru living nu este deloc imposibil de gasit. De asemenea, nici o draperie portocalie pentru sufragerie nu prea da mari batai de cap, mai ales ca are dublu rol, atat de umbrire, cat si de protectie contra razelor UV ale soarelor, care sunt foarte daunatoare, mai ales in aceasta perioada caniculara a anului.

Acestea fiind spuse, in linii mari, generale, puteti spune ca v-ati format o parere despre cum ar trebui sa arate un living „cuminte”, unde perdelele si perchetul pentru sufragerie nu epateaza intr-un mod deranjant. Tot ce va ramane acum de facut este sa alergati prin magazine, sa cereti ajutorul consultantilor de vanzari si sa decideti dvs. personal care este cea mai buna alegere in mateie de perdele si parchet pentru sufrageria dvs.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *