Cele mai noi tendinte in materie de perdele pentru living

Atunci cand ne propunem sa schimbam ceva in locuinta familiei noastre, automat ne gandim la amenajari interioare, insa nu se poate jongla doar strict cu aceste elemente, care ne transpun pe taramul unui santier in lucru, plin cu materiale de constructii. Din contra, solutia este mult mai simpla si mai la indemana decat ne-am fi asteptat chiar noi, micii artisti, care se straduiesc sa obtina o adevarata opera de arta din casa lor, insa cu un buget cat se poate mai restrans.

Desi nu ne-ar fi venit ideea asta nici daca am fi zabovit vreme indelungata asupra planselor prezentate de specialistii in decoratiuni interioare, la capitolul perdele, vom avea mereu cu ce ne juca, cu ce indrazni sa iesim din tiparul clasic si taciturn al voalurilor albe, lungi, cu broderii care nu mai sunt de actualitatea vremii, dar care raman din generatie in generatie, ca asa e datina de la bunica incepand.

Cu totii suntem panicati atunci cand vine vorba de moda, iar la acest capitol nici perdelele nu ne lasa sa rasuflam mai usurati, intrucat pana si in ceea ce priveste noile modele de perdele din living avem tendinte de urmat, sfaturi ale persoanelor acreditate de ascultat, deci munca de cercetare de finalizat. Astfel, in cele ce urmeaza, vom incerca sa va ghidam intr-un mic tur al al noutatilor din domeniul de tendinte perdele din living.

Asadar, alegerea perdelelor, daca este una reusita,  nu doar ca va arata bine, la modul vizual, insa va reusi totodata sa incadreze intreaga camera, inclusiv cu piesele de mobilier, fara a mai pune in discutie fereastra, dimensiunile ei, precum si gradul de luminca naturala care intra in incapere de afara. Mai mult, pana si de un eventual covor, precum si de culoarea parchetului ori a dusumelii trebuie tinut cont, caci nici aceste aspecte nu sunt deloc de neglijat.

Retinem asadar ca living-urile insorite vor fi decorate foarte frumos cu perdele finute, diafane, de voal subtire. In schimb, culorile puternice sau chiar reci vor incadra perfect o incapere mare, spatioasa, inalta. Sa nu uitati nici de dimensiunile perdelelor, care, mai nou, se poarta cat se poate de lungi, pentru a conferi un plus de eleganta incaperii.

Este evident faptul ca, desi anul 2014 se anunta a fi anul experimentelor indraznete, nu trebuie totusi exagerat. Astfel, atunci cand va interesati de modele de perdele pentru living, incercati sa respectati doua mari si brevetate principii: fie mergeti ton sut ton, adica mobilierul sa fie de aceeasi culoare cu perdelele, fie acestea din urma sa fie in contrast cu toate elementele din livingul dvs., insa in cazul acesta e foarte indicat sa nu aglomerati camera, deci sa nu folositi prea multe culori care ar putea risca sa incarce excesiv si sa oboseasca ochiul.

Este deja cunoscut faptul ca persoanele noncomformiste, care au adoptat un stil minimalist inclusiv in ceea ce priveste locuinta lor, aleg sa nu aiba perdele in living, sau, daca totusi le achizitioneaza, acestea sunt din materiale fade, chiar rustice, cum ar fi inul, canepa, sau bumbacul. Cu toate acestea insa, trebuie sa nu uitati faptul ca perdelele nu doar ca ne protejeaza pe noi si pe mobila din jurul nostru contra actiunilor uneori daunatoare ale soarelui, insa ne tin departe de ochii curiosilor indiscreti. In plus, pentru o atmosfera intima, romantica, perdelele cu influente spaniole sunt la mare cautare, caci ele condimenteaza suficient de mult incaperea incat sa faca din livingul dvs. locul perfect pentru o intrevedere de acest gen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *