Mai sunt la moda perdele brodate?

Pe parcursul timpului, pe masura ce locuinta noastra a suferit varii modificari, mai mult sau mai putin drastice, am ajuns la concluzia, testata de altfel, ca micile detalii sunt cele care conteaza si care, la finalul procesului complex de modernizare a apartamentului, puncteaza acea diferenta de care e nevoie pentru ca oaspetii nostri nu doar sa ne complimenteze gusturile ca pseudodesigner de interior, dar si sa aiba o placuta impresie despre munca noastra astfel rezultata.

Ajungem astfel sa vorbim despre diverse modele de perdele, care variaza, de la clasicele perdele brodate, pana la ultra-modernele perdele minimaliste. Cum gusturile difera, la fel si viziunea clientilor interesati de preturi perdele. Totusi, indiferent de ceea ce se va achizitiona la final, fiecare dintre potentialii cumparatori cauta sa isi amenajeze camera de asa maniera incat aceasta sa fie ca o carte de vizita despre sine, pe care, in mod indirect, sa le-o transmita vizitatorilor si celora ce le trec pragul casei.

Cu toate alegerile din viata noastra, indiferent despre ce plan vorbim, dorim sa reusim, din prima chiar, daca se poate. La fel, atunci cand vine vorba despre casa noastra, nu vrem sa luam in calcul ipoteza esecului, asa ca stam si cugetam indelung daca perdelele brodate mai sunt sau nu la moda, in conditiile in care le-am vazut in repetate randuri la rudele noastre mai in etate, dar si la acei tineri proaspat casatoriti care au reusit sa impresioneze cu locunta lor. Asadar, s-a invechit oare clasica perdea brodata, sau este un item care se perpetueaza la nesfarsit, tocmai datorita actualizarii sale continue la tendintele vremii ?!

Mamele si bunicile noastre mai conservatoare ne-ar indemna cu siguranta sa optam pentru o perdea cu broderie pentru ca asa au avut si ele, la vremea lor, insa, datorita experientei lor, ne vor asigura ca niciodata clasicul nu se va deteriora, deci nu avem cum sa facem o impresie proasta cu veterana broderie printre celelalte materiale pentru perdele. Evident, ar trebui sa luam in considerare acest sfat, caci cine altcineva ne poate indruma mai bine decat doua femei trecute prin viata, care cu siguranta au avut parte de suficiente reusite, care sa le determine sa isi poata afirma parerea hotarat, chiar si cu privire la alegerea perdelelor ?!
Odata consacrata in materie de bun gust si finete clasica, o perdea din matase brodata va atrage atentia oricui intra in incaperea in care ea a fost amplasata. Indiferent de marimea sau croiul lor, noile perdele din brocard vor atrage imediat laudele binemeritate din parta adevaratilor cunoscatori, care stiu sa aprecieze elementele de antichitate a stilului baroc sau romantic.

Intr-adevar, intretinerea unor perdele brodate presupune mai mult efort decat in mod normal, insa acesta este doar un mic pret pe care gospodinele trebuie sa il plateasca in comparatie cu remarcile cu care vor fi complimentate cu privire la alegerea facuta in materie de design interior, cu precadere referitor la noile lor perdele, care pot fi amplasate in orice incapere a locuintei, insa ar trebui sa troneze intr-o sufragerie spatioasa si luminoasa, acolo unde au loc diverse receptii si mese festive, tocmai pentru a se afla in atentie publicului, care sa le studieze dupa bunul plac.

Poze cu astfel de perdele

[lg_folder folder=”perdele/brodate/” cols=”3″]

Pentru mai multe modele si idei puteti vizita perdele-si-draperii.ro

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *