Perdele din borangic pentru living si nu numai

Stilul office este la mai tot pasul, asa ca am ajuns sa fim suprasaturati de el, motiv pentru care, macar acasa ne vedem nevoiti sa incercam sa ne relaxam ochii si sa gasim ceva placut privirii. Pentru asta, incercam sa ne intoarcem catre natura, sa ne cream o oaza de liniste, in care sa poposim ori de cate ori reusim sa scapam dintre mormanele de dosare care nu se vor solutiona singure. Astfel, nu este de mirare ca din ce in ce mai multe persoane incep sa adopte un stil rustic in ceea ce priveste decorarea casei in care locuiesc.

Stilul traditional imbina utilul cu placutul, caci nu este greu de amenajat, insa trebuie sa stiti cateva elemente de baza, care va vor ajuta sa retraiti acele zile linistite din copilarie, cand totul era frumos si bine, in special acasa, locul in care se derula intreg universul celor mici. Pentru asta, puteti incepe cu perdele traditionale, caci ele vor sta la geam, poarta dintre lumea de afara si intimitatea caminului dvs. Va sfatuim sa optati pentru perdele din borangic, caci acest material este unul care suporta diverse imprimeuri, ca la mama acasa, pe vremea cand bunicile noastre priveau admirativ la fereastra si erau mandre de rodul muncii mainilor lor.

Imaginati-va o masa in familie, de sarbatori, cand toti ai casei se intorc in sanul celor dragi. In capul merei, varstnicul casei, iar in jurul sau puzderie de nepoti si stranepoti. Momentul oportun de spun povesti, clipa cea de taina care va apropia toti membrii familiei, intr-o sufragerie draguta si primitoare, cu perdele lungi si albe, simple sau colorate, ocazie cu care vazand o perdea din borangic, bunicul isi aminteste cum pandea clipa propice sa o priveasca pe furis pe bunica, in tineretile lor demult trecute.

Un alt fapt constatat de catre cercetatori este faptul ca, mai nou, numeroase familii, in loc sa plece in vacante luxoase, in croaziere exotice, prefera sa se intoarca in mediul rural, unde sa inchirieze o cabana, tocmai pentru ca, afirma turistii, ce e traditional este autentic, asa incat mai degraba ii atrage o casuta pitita in inima muntilor, unde ulcelele pictate si mobilierul cu incrustatii facute manual te fac sa pretuiesti aerul inspirat sanatos si sa privesti cum lada de zestre a bunicii este plina si azi cu perdele din borangic, daruri de seama de lasat pentru generatia care vine.

Pentru a completa decorul rustic, pe langa o perdea din borangic, nu pot sa lipseasca draperiile din in, care sa sublinieze stilul traditional, dar atat de indragit de toti ai casei. Pentru asta, daca nu detineti cunostintele necesare, ati putea sa cereti sfatul unei persoane mai in varsta, sau sa consultati nu doar muzeele, ci si site-urile de specialitate, caci toti designerii de interior sustin ca fiecare dintre noi, la un moment dat, ar trebui sa avem o astfel de camera, in care sa stam sa contemplam la trecerea timpului si sa observam evolutia lucrurilor de-a lungul veacurilor.


Modele de perdele pentru casa
Perdele pentru bucatarie - modele si poze

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *