Sfaturi despre alegerea materialului potrivit pentru perdele si draperii

O camera goala nu este deloc atragatoare, asa ca nu ne dorim sa o lasam rece si insipida, motiv pentru care trebuie sa ne grabim, cat inca sunt oferte promotionale la perdele si draperii. Desigur, am putea cu mare usurinta opta pentru jaluzele moderne, care sa fie foarte usor nu doar de montat, dar si de intretinut in timp. Intr-adevar, ar fi si asta o optiune viabila, insa mai mult prentru birouri, spatiile destinate afacerilor, acolo unde nu este timp pentru intimitati, pentru legarea de prietenii, asa cum ne dorim noi pentru casa noastra. In consecinta, pentru locuinta noastra si incaperile din ea, ar fi de preferat sa alegem niste perdele de calitate, asortate cu draperii romane, care sa sublinieze fastul, grandoarea si rafinamentul casei in care am ales sa traim alaturi de cei dragi.

Unele dintre femei, uneori din prea multa comoditate, nu vad rolul pe care il joaca perdelele si draperiile in amenajarile interioare si in infrumusetarea adusa de aceste accesorii. Desi le considera o sursa de praf imbibat, in cele ce urmeaza, dandu-le mici sfaturi vis-a-vis de alegerea unui bun material pentru perdele si draperii, speram noi sa le schimbam parerea si sa le demonstram ca nu este chiar imposibil sa faci o achizitie buna, profitabila, atunci cand discutam chiar despre perdele.

Clientii traditionali au optat si o vor face in continuare pentru perdele din voal, fie el creponat, cu broderie, ori chiar simplu de tot. Atrasi de naturaletea simplitatii, vor merge pe o alegere comoda, usoara, care nu presupune numeroase cunostinte din acest domeniu, stiind ca nu au cum sa dea gres, spre exemplu, cu o perdea brodata manual. Totusi, daca tot sunteti la capitolul reamenajari si inovare, ar fi recomandat sa riscati, sa indrazniti sa optati pentru ceva nou, asa ca alegeti materiale moderne pentru perdele, uitandu-va la materiale textile precum perdele din organza, care, la randul ei, in forma de baza apare simpla, dar poate fi gasita si in diverse culori si modele, dupa preferintele clientului. Alaturi de ele, o alta alegere inspirata ar fi niste draperii din satin, in special in dormitorul principal, acolo unde avem nevoie de romantism cu influente hispanice, asa cum ne-ar conferi niste draperii rosii, sau din alte astfel de tonuri puternice.

La capitolul draperii, vedeta consacrata este draperia din tafta, carese poate asorta cu usurinta de la cea mai pretentioasa perdea din bumbac, pana la simplista perdea din polister. Pentru zilele mai racoroase, alegeti o draperie din catifea, iar pentru zilele de vara, cumparati o draperie din in, care va completa si stilul rustic al locuintelor de vacanta de pe malul marii.

Pentru ca si asa timpul ne este limitat, trebuie sa gandim anticipatic atuncicand ne aflam la cumparaturi. Tocmai de aceea, ar trebui sa ne uitam prin magazine dupa o perdea creponata, astfel incat sa nu ne complicam prea mult cu ceea ce pentru multe este o corvoada – calcatul. Uite asa, cu un mic articifiu, scapam de eforturi inutile, timp pretios in care am putea face ceva util pentru noi, care sa ne fie pe plac, cum ar fi cititul unei carti bune in sufrageria noastra praspat amenajata cu o perdea transparenta, care sa asigure o mai buna vizualitate pentru citit, o indeletnicire relaxanta si placuta.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *