Cum alegi perdelele si draperiile pentru locuinta ta?

Din nicio incapere a locuintei dvs. nu pot lipsi perdelele si draperiile ! Aceasta este premisa de la care pleaca marile personalitati cu renume in domeniul amenajarilor interioare atunci cand sunt intrebate despre necesitatea amplasarii de perdele si draperii in locuinta personala. Un adevar dovedit este faptul ca, pe langa rolul lor protector si conferitor de intimitate, aceste accesorii se ocupa si de estetica locuintei. Chiar daca uneori pot parea dispensabile, nu sunt deloc asa, caci motivul pentru care periodic sunt actualizate, in conformitate cu noile tendinte aparute pe piata, denota faptul ca unele perdele chiar pot face diferenta, acolo unde noi draperii pot sa definitiveze o alegere pretentioasa, dar care sa denote mult bun gust si pricepere in alegerea elementelor de design interior.
Daca sunteti in cautare de modele de perdele si draperii, aflati inca de pe acum ca nu veti avea o sarcina prea usoara, dar, daca parcurgeti cu atentie  micile sfaturi pe care in continuare vi le vom oferi, nu ar trebui sa intampinati probleme prea mari in a va putea raspunde singuri la intrebarea „Cum alegi perdelele si draperiile pentru locuinta ta?”
In plina febra a cumparaturilor, nu trebuie sa va orientati, asa cum face majoritatea, neaparat doar dupa perdele ieftine. Evident, in functie de buget, trebuie sa alegeti acele perdele si draperii care sa vizeze urmatoarele aspecte: orientarea camerei in care urmeaza sa fie amplasate, scopul cu care atat ele, cat si camera vor fi folosite, cat si diversa cromatica din locuinta dvs., care nu poate intra in contradictie nici cu tonurile, dar nici cu materialul de perdea, respectiv draperie.
Astfel, o camera insorita, orientata catre sud, deci care abunda de lumina naturala a soarelui, ale carui raze reusesc in fiecare zi sa va strabata locuinta, ar trebui sa aiba perdele mate, care sa blocheze deranjul cauzat de razele UV, nu doar pentru ochi, cat si pentru mobilierul din incapere, care, alaturi de parchet sau dusumea, se poate degrada in timp, ceea ce risca si covorul din camera dvs. daca e expus prea mult timp la soare. De asemenea, puteti alege si niste draperii pentru camera de zi, nu neaparat din aceeasi culoare cu perdelele, ci chiar una diferita, care insa trebuie incercat sa nu oboseasca ochiul sau sa creeze o discrepanta cromatica.

In schimb, pentru camerele neinsorite sau doar partial strabatute de razele solare, nu trebuie alese perdele groase, ci, din contra, perdele din voal de matase, care sa „invite” soarele in incapere. La fel, trebuie draperii deschise la culoare, unele subtiri, care sa permita transferul de caldura din mediul exterior in interiorul incaperii. Ideale ar fi aici niste perdele galbene sau chiar aurii, completate de draperii portocalii sau rosii, creandu-se astfel un contrast placut ochiului, care invita intr-o incapere familiala, posibil chiar romantica.
Multi dintre clientii interesati isi pun problema daca ar trebuie sa aleaga acelasi tip de perdele si draperii pentru casa intreaga, sau daca ar fi mai indicat sa opteze pentru modele diferite in fiecare camera din locuinte. Ne trezim asadar ca ne invartim in jurul unui mare si enigmatic „depinde”, caci nu exista o regula stricta de urmat, ci e preferabil ca fiecare sa decida pentru sine, cum considera ca este mai bine; daca aveti spatii care comunica intre ele, sau intre care nu exista deloc o usa care sa le separe, totusi, ar fi bine sa cumparati acelasi tip de perdele, dar acolo unde arhitectura camerei va permite, indrazniti sa creati un stil diferit in fiecare camera a locuintei dvs.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *