Cele mai frumoase modele de perdele pentru camera copiilor

Ca parinti, marea majoritate a timpului suntem plecati de acasa, in incercarea de a ne indeplini responsabilitatile, tocmai pentru a avea suficiente resurse in vederea sustinerii si dezvoltatii copiilor nostri. Seara, cand ne intoarcem de la munca, de cele mai multe ori, daca avem copii mici, ne gasim copilul in patut, gata de culcare. Atunci nu ne mai ramane altceva de facut decat sa pasim ca niste musafiri in propria casa si sa speram ca ne va fi iertata absenta prelungita.
Suntem foarte constienti de faptul ca nu putem gasi un surogat pentru noi atunci cand ar trebui, dar nu putem fi alaturi de copii nostri. Totusi, am dori sa ne revansam, sa le facem sederea mai placuta acasa, chiar daca aceasta e goala. Pentru asta, incercam sa modernizam camera copiilor, sa ii facem sa se simta in propriul univers atunci cand vin de la scoala si se recreeaza, asa cum, de altfel, chiar merita pruncii nostril. Pentru nu ca intotdeauna dispunem de timpul necesar unei reamenajari complete, putem incepe cu niste perdele pentru camera copiilor.
Daca, spre exemplu, aveti un nou nascut, trebuie sa fiti foarte atenti la ceea ce veti introduce in camera celui mic, caci se afla la perioada in care i se formeaza personalitatea, motiv pentru care atentia sporita va este inca o data solicitata. Pentru un somn odihnitor, atat al nostru, cat si al bebelusului, ar fi indicat sa pictam camera in culori vii, calde, care sa ajute la dezvoltarea armonioasa a micutului. In completare, aici ar veni niste perdele colorate, fie ca vorbim de perdele cu desene animate, sau chiar simple, neutre, care sa se poata adapta in timp viitoarelor schimbari din camera copilului.
Daca fiul sau fiica noastra a crescut, deja nu mai putem fi stapani in totalitate pe o astfel de decizie, chiar daca, aparent banal, vorbim doar de o achizitionare de perdele pentru copii. Acum, deja parerile se discuta, se negociaza, caci cel mic are un cuvant de spus si cu siguranta va dori sa si-l impuna. Ascultati asadar de dorintele si preferintele copilului dvs. caci, pana la urma, el va fi cel caruia vor trebui sa ii placa noile perdele pentru camera copilului.
Chestiunile se vor complica nitel atunci cand ajungem la perioada adolescentei, acolo unde hormonii scapa de sub control, asa ca personalitatea o ia razna. Cum bine v-ati obisnuit deja, tot ceea ce are de opinat parintele pare ori deplasat, ori invechit, dar ce cele mai multe ori autoritar. Pentru asta, invitati-va adolescentul la cumparaturi. Fiti acolo pentru el, alaturi, evident, de cardul gata pregatit pentru a satisface nevoile creative in materie de perdele pentru adolescenti. S-ar putea sa aveti parte de o surpriza placuta, la care nu v-ati fi asteptat si sa descoperiti ca in casa dvs. locuieste urmatorul designer de interior. Oricum, indiferent de cum se va finaliza sedinta de shopping, profitati de ocazia de a va cunoaste mai bine copilul, bucurati-va de timpul petrecut impreuna si, de ce nu, trageti cu ochiul asupra viziunii sale despre cum ar trebui sa arate o locuinta, putandu-va astfel imagina, in linii mari, desigur, modul in care va va primi fiul sau fiica dvs. atunci cand va veti afla la ei in vizita.

[lg_folder folder=”perdele/camera-copilului/” cols=”3″]

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *